Castelló d’Empúries

La Vila Comtal i el seu patrimoni

Benvinguts a Castelló d'Empúries

Fins ben pasada l’Edat Mitjana, la vila va ser la capital del comtat d’Empúries. Els vestigis d’aquest gloriós passat queden reflectits als seus monuments i, sobretot a la Basílica gòtica de Santa Maria, més coneguda com “La Catedral de l’Empordà”.

Visitar Castelló d’Empúries és fer un viatge en el temps.

La Vila Comtal conserva tots els vestigis de la seva capitalitat medieval: carrers estrets, les muralles, el Call Jueu o la magnífica Basílica de Santa Maria, l’interior de la qual conté grans tresors, com el retaule d’alabastre de la Verge de la Candelera (s.XV), així com les piques baptismals (s.XIV) i l’orgue del segle XIX.

El patrimoni i l’activitat social dels seus habitants i entitats, culminen a la celebració del Festival Medieval Terra de Trobadors (cada segon cap de setmana  de setembre) i la Ruta de l’ART (cada segon cap de setmana d’octubre).

Els museus d’Història Medieval de la Cúria-Presó del segle XIV i l’Ecomuseu-Farinera són llocs idonis per conèixer la història i el llegat d’aquest poble encantador del Mediterrani.

Capital Medieval de l'Empordà

L’important passat medieval de la vila de Castelló d’Empúries fa que, cada any, es celebri el Festival Medieval Terra de Trobadors, en el qual es reviu l’època de màxim esplendor del comtat. Sopar medieval, tornejos a caval, lluites, recreacions històriques, conferències i exposicions, música i dansa, i espectacles de tot tipus, fan endinsar al visitant en plena Edat Mitjana.

La proximitat de l'oferta en el entorn

Amb una situació privilegiada, el municipi disposa, a molts pocs kilòmetres, de tota una oferta paisatgística i cultural irrepetible: el Museu Dalí i la resta d'espais visitables de la ciutat de Figueres; Roses i Cadaqués, al cor del Cap de Creus; Empúries i L'Escala, amb el jaciment arqueològic greco-romà; el monestir de Sant Pere de Rodes, bressol del romànic; les rutes megalítiques de l'Albera i de Rodes; els parc naturals dels Aiguamolls, Cap de Creus, Montgrí-Illes Medes i de les Alberes, passant per les captivadores cales.

La Vila Comtal i el seu patrimoni

Twitter Castello d'Empuries Facebook Empuriabrava y Castello d'Empuries Instagram Castello d'Empuries Youtube Wikiloc WhatsApp Flickr