Castelló d’Empúries

La Vila Comtal i el seu patrimoni

Benvinguts a Castelló d'Empúries

Capital Medieval de l'Empordà

L’important passat medieval de la vila de Castelló d’Empúries fa que, cada any, es celebri el Festival Medieval Terra de Trobadors, en el qual es reviu l’època de màxim esplendor del comtat. Sopar medieval, tornejos a caval, lluites, recreacions històriques, conferències i exposicions, música i dansa, i espectacles de tot tipus, fan endinsar al visitant en plena Edat Mitjana.

Rutes i senders

L’entorn natural privilegiat del nostre municipi per la seva ubicació, al litoral d’una de les Badies més belles del món a la Costa Brava, al cor del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, a la desembocadura del riu La Muga, la proximitat dels Pirineus i el Cap de Creus, es converteix en un escenari natural ideal per la pràctica de tot tipus d’activitats i esports a l’aire lliure, com la bicicleta, senderisme, trekking,... Entre d’altres traçats, es pot gaudir de les següents rutes: Itinnerània, Pirinexus, Ruta dels Estanys, Camí Natural de La Muga, connexió amb el camí de Ronda del Cap de Creus, GR11 i 92. El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ocupa gran part del terme de Castelló d’Empúries. Destaca per la gran varietat d’aus que hi nidifiquen, prop de 330 espècies. El paisatge, al fauna i la flora que podem trobar, fan d’aquest espai natural un enclavament dels més importants dels pas migratori de les aus del Mediterrani. Una ubicació magnífica permet una ràpida connexió a la capital comtal de Barcelona (a 150 km.) i a França (a 30 km.). La diversificació de l’oferta és màxima: cultura al mil·lenari nucli històric de Castelló; natura al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà; esports, diversió i platja a Empuriabrava. Aquí trobarà tot allò necessari per a passar unes vacances genials.

La proximitat de l'oferta en el entorn

Amb una situació privilegiada, el municipi disposa, a molts pocs kilòmetres, de tota una oferta paisatgística i cultural irrepetible: el Museu Dalí i la resta d'espais visitables de la ciutat de Figueres; Roses i Cadaqués, al cor del Cap de Creus; Empúries i L'Escala, amb el jaciment arqueològic greco-romà; el monestir de Sant Pere de Rodes, bressol del romànic; les rutes megalítiques de l'Albera i de Rodes; els parc naturals dels Aiguamolls, Cap de Creus, Montgrí-Illes Medes i de les Alberes, passant per les captivadores cales.

La Vila Comtal i el seu patrimoni

Twitter Castello d'Empuries Facebook Empuriabrava y Castello d'Empuries Instagram Castello d'Empuries Youtube Wikiloc WhatsApp Flickr ISSU