• inici
  • |
  • Castelló d’Empúries

Castelló d’Empúries

La Vila Comtal i el seu patrimoni

Benvinguts a Castelló d'Empúries

Fins ben pasada l’Edat Mitjana, la vila va ser la capital del comtat d’Empúries. Els vestigis d’aquest gloriós passat queden reflectits als seus monuments i, sobretot a la Basílica gòtica de Santa Maria, més coneguda com “La Catedral de l’Empordà”.

Visitar Castelló d’Empúries és fer un viatge en el temps.

La Vila Comtal conserva tots els vestigis de la seva capitalitat medieval: carrers estrets, les muralles, el Call Jueu o la magnífica Basílica de Santa Maria, l’interior de la qual conté grans tresors, com el retaule d’alabastre de la Verge de la Candelera (s.XV), així com les piques baptismals (s.XIV) i l’orgue del segle XIX.

El patrimoni i l’activitat social dels seus habitants i entitats, culminen a la celebració del Festival Medieval Terra de Trobadors (cada segon cap de setmana  de setembre) i la Ruta de l’ART (cada segon cap de setmana d’octubre).

Els museus d’Història Medieval de la Cúria-Presó del segle XIV i l’Ecomuseu-Farinera són llocs idonis per conèixer la història i el llegat d’aquest poble encantador del Mediterrani.

Capital Medieval de l'Empordà

L’important passat medieval de la vila de Castelló d’Empúries fa que, cada any, es celebri el Festival Medieval Terra de Trobadors, en el qual es reviu l’època de màxim esplendor del comtat. Sopar medieval, tornejos a caval, lluites, recreacions històriques, conferències i exposicions, música i dansa, i espectacles de tot tipus, fan endinsar al visitant en plena Edat Mitjana.

Rutes i senders

L’entorn natural privilegiat del nostre municipi per la seva ubicació, al litoral d’una de les Badies més belles del món a la Costa Brava, al cor del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, a la desembocadura del riu La Muga, la proximitat dels Pirineus i el Cap de Creus, es converteix en un escenari natural ideal per la pràctica de tot tipus d’activitats i esports a l’aire lliure, com la bicicleta, senderisme, trekking,... Entre d’altres traçats, es pot gaudir de les següents rutes: Itinnerània, Pirinexus, Ruta dels Estanys, Camí Natural de La Muga, connexió amb el camí de Ronda del Cap de Creus, GR11 i 92. El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ocupa gran part del terme de Castelló d’Empúries. Destaca per la gran varietat d’aus que hi nidifiquen, prop de 330 espècies. El paisatge, al fauna i la flora que podem trobar, fan d’aquest espai natural un enclavament dels més importants dels pas migratori de les aus del Mediterrani. Una ubicació magnífica permet una ràpida connexió a la capital comtal de Barcelona (a 150 km.) i a França (a 30 km.). La diversificació de l’oferta és màxima: cultura al mil·lenari nucli històric de Castelló; natura al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà; esports, diversió i platja a Empuriabrava. Aquí trobarà tot allò necessari per a passar unes vacances genials.

La proximitat de l'oferta en el entorn

Amb una situació privilegiada, el municipi disposa, a molts pocs kilòmetres, de tota una oferta paisatgística i cultural irrepetible: el Museu Dalí i la resta d'espais visitables de la ciutat de Figueres; Roses i Cadaqués, al cor del Cap de Creus; Empúries i L'Escala, amb el jaciment arqueològic greco-romà; el monestir de Sant Pere de Rodes, bressol del romànic; les rutes megalítiques de l'Albera i de Rodes; els parc naturals dels Aiguamolls, Cap de Creus, Montgrí-Illes Medes i de les Alberes, passant per les captivadores cales.

La Vila Comtal i el seu patrimoni

Twitter Castello d'Empuries Facebook Empuriabrava y Castello d'Empuries Instagram Castello d'Empuries Youtube Wikiloc WhatsApp Flickr ISSU