• ·
  • 18ºC ·
  •  

Basílica de Santa Maria

Al Museu Parroquial, conegut com “El Tresor” i situat a la sagristia nova i les sales adjacents, es pot trobar la valuosa col.lecció d’orfebreria religiosa que conserva la Basílica.
Distribuït en tres sales, el Museu ofereix peces significatives com una creu processonal de plata daurada i d’estil plateresc del segle XVI, adornada amb peces precioses i dos medallons, que representen a la Verge i Sant Joan. També es pot observar la imatge de la Verge Immaculada, de plata i estil plateresc del segle XVII, una col.lecció d’indumentària litúrgica de diferents èpoques, valuosos exemplars de llibres de cant gregorià, obres pictòriques amb motius religiosos, entre d’altres.

Accedint al museu, també es pot visitar el Balcó de la Basílica, que en realitat és un veritable mirador, des d’on es pot contemplar tota la zona d’horts de la vila, el rec del Molí i el paisatge general. A més a més, al mirador està exposada una matzevà original (làpida funerària hebrea) pertanyent a l’antic cementiri dels jueus de Castelló d’Empúries.

L’entrada al museu està inclosa a l’entrada general de la visita a la Basílica.

Preu d’entrada a la Basílica: 2.50€

Informació pràctica

Museu Parroquial "El Tresor"

Basílica de Santa Maria

  • T:+34 688 331 094

Veure Mapa